1.10.12

Aikanaan saamme niittää, jos emme lannistu

Uskovainen, onko sinua joskus lannistanut se, kun et näe ihmisten tekevän parannusta ja tulevan uskoon, vaikka kuinka uskollisesti yrität pitää esillä evankeliumia? Oletko miettinyt, että ehkä sinun paikkasi ei ole evankelioimassa, vaan jossain ihan muualla?

Mikäli tällaisia ajatuksia on joskus mieleesi putkahdellut, niin muistathan toki sen työnjaon: sinun tehtävä on julistaa evankeliumia, ja Jumalan tehtävä on pelastaa ja uudestisynnyttää ihminen elävään uskoon. Jos tämä työnjako ei ole selvillä, vaarana on että yrität tehdä myös Jumalan osuuden tästä pelastustyöstä.

Kykenetkös muuttamaan sen toisen ihmisen sydämen niin, että sitä syntiä jota hän nyt rakastaa, hän alkaa vihata, ja sitä Jumalaa jota hän nyt vihaa, hän alkaa rakastaa? Voihan sitä yrittää toista moralisoida ja yrittää opettaa käyttäytymään niin kuin kunnon uskovaiset käyttäytyy, mutta jos ei Jumala ole saanut uudestisynnyttää ihmistä, ei tästä kaikesta vaivasta ole kuitenkaan mitään iankaikkista hyötyä. "...joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa", sanoi Jeesus kerran.

Keskity vaan sinäkin siihen omaan osaasi: pidä uskollisesti esillä Jumalan lakia, että ihmiset voivat ymmärtää olevansa syntisiä ja ansainneensa Helvetin, ja julista evankeliumia Jeesuksesta, että he saavat kuulla kuinka syntiset voivat pelastua uskomalla Jeesukseen ja päästä Taivaaseen. Mikäli ihmisiä tulee uskoon, ohjaa heidät kasteelle ja seurakunnan yhteyteen.

Jeesus tuli heidän luokseen ja sanoi heille: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka." – Matt. 28:18:20

Älä luovuta. Kyllä sinäkin sitten aikanaan saat nähdä työsi hedelmiä, jos et lannistu. Taivaassa sinua voi odottaa monta yllätystä.

Tässä on tarina miehestä, joka evankelioi hyvin yksinkertaisella tavalla päivittäin 40 vuoden ajan, eikä hän saanut tänä aikana kuulla yhdestäkään hänen työnsä kautta uskoontulleesta. Kuitenkin ollessaan jo niin vanha, ettei hän enää kyennyt jatkamaan tätä työtä, hän sai kuulla mielenkiintoisia elämäntarinoita eräältä ympäri maailmaa reissanneelta pastorilta...

Oletko Sinä pelastunut? Jos kuolisit tänään, olisitko varma, että pääsisit Taivaaseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti