19.6.12

Jumala on Pyhä

Jumala on moraalisesti puhdas, ilman pienintäkään virhettä tai vääryyttä. Jumala on moraalisesti täydellinen. Jumala on erillään ja täysin ylivertainen luomakuntaansa nähden. Jumala on myös erillään ja täysin ylivertainen luomakuntansa moraaliseen rappeutuneisuuteen nähden.

Jumala ei voi hyväksyä syntiä, ei edes yhtä. Vai miten on, montako kertaa Adam ja Eeva lankesivat syntiin, ennen kuin Jumala poisti heidät luotaan paratiisista? Vain kerran. Jumala on muuttumaton. Hän on tänään sama pyhä Jumala, joka hän on aina ollut. Myöskään tänä päivänä hän ei voi hyväksyä yhtään syntiä. Hän ei voi katsoa syntiä läpi sormien.

Jumala ei ole arkipäiväinen, hän ei ole tavallinen kuten me. Häntä ei voi koskaan ottaa kevyesti, hän on Jumala. Jumalan nimi on pyhä. Sitä ei koskaan käytetä arkisesti. Yritäpä saada ortodoksi juutalainen sanomaan Jumalan nimen. Hän ei uskalla tehdä sitä, koska hän tietää että Jumalan nimi on liian pyhä ja mahtava, että hän uskaltaisi sanoa sen ääneen. Vaikka he ovatkin menneet tässä äärimmäisyyksiin, niin on se kuitenkin parempi kuin toinen äärimmäisyys, että Jumalan nimelle ei anneta mitään kunnioitusta. Jeesus on Jumala ja hänen nimensä on pyhä, sitä ei voi käyttää kevyesti. Me emme puhu Jeesuksesta ”Jessenä”, emmekä sano, että ”Jesse on mun paras kaveri”. Jeesuksen nimi on meille pyhä ja rakas. Heille, jotka käyttävät hänen nimeään kirosanana, kolmas käsky sanoo: ”Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä, sillä hän ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu”. Toisessa kirjeessä Timoteukselle taas sanotaan: ”Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee”.

Raamattu sanoo, että Jumala on kuluttava tuli. Monesti ihmiset sanovat, että he uskovat sitten, jos näkevät Jumalan. Tähän vastaan yleensä, että ”tiedätkö mitä tapahtuisi, jos näkisit Jumalan kasvoista kasvoihin? Mitä kuivalle lehdelle tapahtuu kun se yhtäkkiä pudotetaan auringon pinnalle?” Jumala on pyhä, ja me olemme luonnostamme syntisiä. Kuinka syntinen ihminen voisi kestää pyhän Jumalan edessä? Jumala sanoo, että Mooses oli siihen aikaan nöyrin ihminen maan päällä. Kuitenkaan Mooseskaan ei voinut nähdä Jumalaa suoraan kasvoista kasvoihin, vaan kun Jumala näyttäytyi hänelle vuorella, Jumala peitti Mooseksen kädellään kun hän kulki tämän ohi. Mooses sai nähdä Jumalan vasta kun tämä oli jo mennyt ohi.

Jos verrataan meidän Jumalaa muiden uskontojen jumaliin, joita ei oikeasti ole edes olemassa, huomataan, että ainoastaan meidän Jumalamme on pyhä. Hindujen jumalat tekevät monenlaisia syntejä, eikä niitä tarinoita kehtaa edes lukea. Niin likaisia ne ovat. Allah päästää paratiisiin, jos vaan ihmisen hyvät teot painavat vaakakupissa sillä hetkellä enemmän kuin pahat teot. Ainoastaan meidän Jumala, todellinen elävä Jumala, on pyhä Jumala, joka ei hyväksy yhtäkään syntiä. Hän on itse täydellinen ja hän vaatii täydellisyyttä myös heiltä, jotka haluavat hänen luoksensa tulla.

Ei ole ketään niin kuin Jumala, hän on niin paljon korkeammalla kuin mikään hänen luomansa tässä maailmassa tai taivaassa. Jos katsotaan kaikkein mahtavinta enkeliä taivaassa, tai pienintä matoa täällä maailmassa, ei kummastakaan voida sanoa, että tämä on enemmän Jumalan kaltainen. Monien mielessä Saatana on se, joka kykenee tarjoamaan Jumalalle vastusta, mutta ei, Saatanakaan ei paini läheskään samassa sarjassa Jumalan kanssa, hänkin on vain luotu. Jumalaa ei voi verrata mihinkään. Kun Mooses kerran kysyi Jumalalta, kuka hän on, Jumala vastasi: ”Minä olen se, kuka minä olen”. Jumala ei voinut verrata itseään mihinkään muuhun, ainoastaan itseensä. Nyt Jumala on ilmoittanut itsensä meille pojassaan Jeesuksessa. Jeesus on Jumala, joka tuli ihmiseksi. Jeesus on ainoa täydellinen kuva tai esimerkki siitä, millainen on Jumala. Nykyään jos Jumalalta kysytään, millainen hän on, hän vastaa osoittamalla poikaansa Jeesukseen ja sanoo: ”Minä olen kuin hän.”

Jumala olisi rakastava, oikeudenmukainen, pyhä ja hyvä Jumala, vaikka olisi jo tuhonnut koko maailman ja heittänyt kaikki ihmiset helvettiin, mutta jostain kumman syystä hän on niin rikas armossaan, että hän lähetti oman Poikansa taivaasta alas maailmaan elämään täydellisen elämän ja lopulta kärsimään viattomana ristillä koko maailman syntien tähden. Hän kuoli, haudattiin ja nousi kuolleista kolmantena päivänä, koska kuolema ei voinut pitää häntä. Hän näyttäytyi ylösnousemuksensa jälkeen monille ja hän nousi ylös taivaaseen. Jos me olemme tälle evankeliumille kuuliaiset, eli teemme parannuksen ja uskomme tämän evankeliumin, niin silloin Jumala lukee meidän hyväksi kaikki Jeesuksen ansiot. Jumala katsoo meidät pyhiksi, puhtaiksi ja vanhurskaiksi hänen Poikansa Jeesuksen tähden. Kun me olemme Jeesuksessa, me voimme kerran kohdata Jumalan kasvoista kasvoihin ja pyhä Jumala voi ottaa meidät luokseen ja antaa anteeksi kaikki meidän syntimme ilman että hän olisi epäoikeudenmukainen. Jeesus on jo kärsinyt rangaistuksen meidän syntien tähden. Jeesuksen uhri riitti Jumalalle, eikä siihen voi enää lisätä yhtään mitään.

Kun me olemme Jeesuksessa, Jumala on meidän Isä, mutta hän on meidän Isä taivaassa. Hän ei ole vaan arkisesti isukki, vaan hän on meidän pyhä ja rakas Isä, jota me syvästi kunnioitamme. Mitään muuta Jumalan ominaisuutta ei ole toistettu Raamatussa kuten Jumalan pyhyyttä. Jumala on pyhä, pyhä, pyhä. Siellä ei sanota koskaan, että Jumala on rakkaus, rakkaus, rakkaus, tai Jumala on armollinen, armollinen, armollinen. Jumala on kyllä rakkaus, ja Jumala on armollinen, mutta Jumala on ennen kaikkea pyhä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti